CIÈNCIA FICCIÓ



EL CLÀSSIC

     


 “La guerra de los mundos”, és una vovel.la de ciència ficció escrita originàriament per Herbert George Wells, publicada per primera vegada a l’any 1898. La història descriu una invasió marciana al planeta Terra. Ha tingut molta influència sobre versions posteriors d’aquesta mateixa idea.
Orson Wells, en va fer una adaptació literaria i va ser convidat a explicar-ho en un programa de ràdio.
Una pluja de meteorits envaia la terra. Provenien dels contenidors de naus extraterrestres, que tenien com a missió derrotar les forces nordamericanes utitlitzant rajos de calor i gasos verinosos.

Señoras y señores, esto es lo más terrorífico que nunca he presenciado... ¡Espera un minuto! Alguien está avanzando desde el fondo del hoyo. Alguien... o algo. Puedo ver escudriñando desde ese hoyo negro dos discos luminosos... ¿Son ojos? Puede que sean una cara. Puede que sea...

Els oients que van sintonitzar l’emissió i no van escoltar la introducció van pensar que es tractava d’una emissió real de notícies, la qual cosa va provocar el pànic per els carrers de Nova York i Nova Jersey. La comisaria de policia  i les redaccions de notícies estaven bloquejades per les trucades d’oients aterroritzats i desesperats que van intentar protegir-se dels ficticis atacs amb gas dels marcians
Wells ho va explicar d’una forma tant dramàtica i real que a mig programa de ràdio es va estendre l’alarma general per tot el país: la gent va creure que ells estaven envaint de veritat.