Harold Lloyd, Charles Chaplin i Buster Keaton van ser entre d'altres tres actors destacats del cinema mut.





ELS ANYS 20-30 - La història del "crac del 29"


La història del crac del 1929 és complexa.

Quan acaba la Primera Guerra Mundial, els Estats Units són la nova primera potència econòmica, rellevant en aquest paper hegemònic al Regne Unit, que el detentava des de l'època de la primera Revolució Industrial.
L'economia nord-americana, des de llavors, va dominar l'economia capitalista internacional. 
Durant els anys 20, la prosperitat dels Estats Units es va estendre també a Europa. Foren els "feliços anys vint", els "anys bojos". Les empreses produïen cada vegada més, les seves accions cotitzaven contínuament a l'alça, la gent invertia en borsa, les empreses i els particulars demanaven crèdits als bancs, tothom comprava i invertia, i molts sense tenir diner, gràcies a les facilitats per a fer-ho (compres a terminis, crèdits bancaris). I en aquest clima d'eufòria, també van canviar les modes... Tot rutllava.  Però, en realitat es tractava d'un globus que podia explotar en qualsevol moment. I es que la prosperitat dels anys vint s'havia erigit sobre unes bases molt febles.

El crac de la borsa de Nova York va fer posar els peus a terra a tothom.

Les falses expectatives de beneficis, els temors d'una prosperitat fictícia, els primers informes empresarials pessimistes, van fer que els accionistes comencessin a vendre les seves accions, preocupats per les notícies i els rumors que no paraven. El pànic es va apoderar dels inversors en borsa.

El dia 24 d'octubre de 1929, el "dijous negre", es van vendre milions i milions d'accions, fent caure en picat el seu valor.


Buxaweb.com - Temes d'història contemporània


ACTIVITATS:

RECORDA PAUTES D'ENTREGA DE TREBALLS

En un treball escrit en format paper, redacta una petita biografia de cadascun (aprox. 10 línies) i escriu el nom de quatre films destacats de cada actor. De forma resumida (5 línies) n'explicaràs el seu argument. 
Per enriquir la presentació hi pots enganxar alguna imatge.

Caldrà lliurar-lo amb una tapa on hi consti el títol del treball i el teu nom.

Caldrà també que lliuris en aquesta activitat el full d'observació de la pel.lícula que haurem vist a l'aula.

És molt important que després de consultar la informació, redactis amb les teves paraules, ja que a l'aula es faràn preguntes sobre el que has fet.